Vakantiehuis Denemarken Huren

Published Sep 29, 20
6 min read

Denemarken Vakantie. De Mooiste Bezienswaardigheden

WAARSCHUWING: Door de uitbraak van de besmettelijke ziekte (zie ), veroorzaakt door het virus , ook bekend onder de naam coronavirus, zijn er wereldwijd reisbeperkingen. Het is dan ook van groot belang de adviezen van de officiële instanties van België en Nederland frequent te raadplegen. Deze reisbeperkingen kunnen betrekking hebben op inreisbeperkingen, sluiting van hotels en restaurants, quarantainemaatregelen, het zich op straat mogen bevinden zonder toegestane reden en meer, en kunnen met onmiddellijke ingang worden ingevoerd.

Denemarken Denemarken is het zuidelijkste land van Scandinavië in het noorden van Europa. Het grootste deel heet Jutland, een schierland ten noorden van Duitsland en de twee eilanden Seeland en Funen vormen samen met nog een heleboel kleine eilanden Denemarken. Ooit was Denemarken de thuishaven van de Vikingen. Later is het land uitgegroeid tot een belangrijke Noord-Europese macht.

Auto Rondreis Langs 11 Highlights In DenemarkenVisitdenmark: Vakantie Denemarken - Officiële Reisgids

Anderzijds heeft het land ervoor geopteerd om geen deel te nemen aan het verdrag van Maastricht, het Europees Monetair Systeem. Heden hebben de Deense Vikings hun drakkars geparkeerd in de garage en hun helmen in de kast. Naast de andere Scandinavische landen hebben ze een gemeenschap ontwikkeld die tegenwoordig wordt beschouwd als een ijkpunt voor beschaving met een progressieve sociale politiek, vrije meningsuiting, een liberaal sociaal systeem dat een van de meest rechtvaardige is, volgens de The Economist en ook een van de meest efficiënte.

Denemarken is tevens de bakermat van een van de meest populaire soorten speelgoed - Lego. Er is geen betere plaats in de wereld waar je Lego-bouwstenen kan kopen dan in het Legoland-themapark in Billund. Mensen die rust zoeken zullen veel leuke plaatsjes vinden aan de westelijke kust van Denemarken, met zijn fjorden en vlaktes.

In Kopenhagen staat de bekende zeemeermin. Denemarken werd in het tijdperk van de Vikingen in de 10e eeuw verenigd door koning Harald Blauwtand († 985), die de mensen tot het christendom bekeerde. Denemarken bestuurde kort Engeland in de 11e eeuw en werd in 1397 met Zweden en Noorwegen verenigd. De unie met Zweden duurde tot 1523 en de unie met Noorwegen tot 1814.

Vakantie Denemarken - ReisbureauDenemarken Informatie - Alles Over Denemarken

Van 1940 tot 1945 werd Denemarken bezet door nazi-Duitsland. Tot 1944 behoorde ook IJsland tot Denemarken. Sinds 17 juni 1944 is IJsland onafhankelijk. Denemarken maakt sinds 1973 deel uit van de Europese Unie. Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land. Denemarken omvat het grootste deel van het schiereiland Jutland en ongeveer 405 eilanden, waarvan Seeland, Funen, Lolland, Falster, Langeland, Als, Møn, Bornholm en Amager de belangrijkste zijn.

Meer dan 65% is gecultiveerd. Het grootste deel van Denemarken wordt gevormd door het schiereiland Jutland (Jylland). De hoofdstad ligt op het grootste van de Deense eilanden, Seeland (Sjælland), dat door een smalle zeestraat, de Sont, van Zweden gescheiden is. Kopenhagen is met het Zweedse Malmö verbonden met de Sontbrug en -tunnel.

Bijzondere Reizen Naar Denemarken

Er zijn plannen om Lolland door middel van een brug met Duitsland te verbinden. De enige landgrens van het land is de grens met Duitsland in het zuiden. Deze landgrens heeft een lengte van 67 km. Ten westen ligt de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten oosten liggen het Kattegat en de Oostzee.

De langste rivier is de 158 km lange Gudenåen in Jutland. Het hoogste punt is Møllehøj bij Skanderborg, dat 170,86 meter boven zeeniveau ligt. Denemarken is het 'laagste-hoogste' punt van Europa; wat dat exact betekent is nogal onzeker. Ejer Baunehøj, in het zogeheten Lake District, een regio ten zuidwesten van Århus, blijkt het hoogste natuurlijke punt te zijn (171 m met een hoge toren gebouwd om de plaats aan te duiden), alhoewel Yding Skovhøj, alhoewel 3 km verder een punt met een 2 m hoge oude begraafplaats nog hoger zou zijn .

In februari schommelt de temperatuur rond de 0 °C (wat eten ze in denemarken). Gemiddeld valt er 600 mm neerslag per jaar. De droogste periode is tussen eind april en begin juni. Als de wind 's winters uit het oosten waait, kan het zeer koud worden, tot -31 °C. 's Zomers kan de temperatuur door diezelfde oostenwind oplopen tot meer dan 35 °C.

Ook Groenland behoort tot het Deense koninkrijk, evenals de Faeröer. Daarmee komt het inwoneraantal boven de 5,5 miljoen. Naast de Deense meerderheid in Denemarken, zijn er Groenlandse, Faeröerse en Duitse minderheden. Groenland en de Faeröer zijn afhankelijke gebieden van Denemarken: deze hebben een hoge mate aan zelfbestuur, maar worden door Denemarken financieel ondersteund en zijn in het Deense parlement vertegenwoordigd.

Andere traditionele industrieën van Denemarken zijn de visserij en scheepsbouw, maar deze zijn ook afgenomen. Toch heeft Denemarken zijn landelijk karakter grotendeels behouden. Financiële en andere diensten, de handel en de vervoerssector zijn ook belangrijk voor de economie van het land. De belangrijkste landbouwproducten van het land zijn wortelgewassen (bieten, koolraap en aardappels) en graangewassen (gerst, haver en tarwe). Vissershuisje huren Denemarken.

Denemarken bezit een commerciële vloot van aanzienlijke grootte. De belangrijkste vervaardigde producten omvatten voedingsmiddelen (vooral vlees en zuivelproducten), chemische producten, machines, metaalproducten (die bijna volledig van ingevoerde grondstoffen worden gemaakt, aangezien Denemarken praktisch geen delfstoffen heeft), elektronische en vervoersapparatuur, bier, textiel en houten producten. Het toerisme is ook een belangrijke industrie - wat eten ze in denemarken.

Denemarken Informatie - Alles Over DenemarkenDenemarken - Mooiste Dorpjes

Belangrijke handelspartners van het land zijn Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en andere landen in de Europese Unie evenals de Verenigde Staten. Denemarken had in de jaren tachtig van de 20e eeuw met ernstige economische problemen te kampen, en in de jaren negentig had het een hoog werkloosheidscijfer, grote uitgaven in de openbare sector en een grote buitenlandse schuld.

Kindervakantie Denemarken: De Beste Tips Voor Gezinnen

Het aantal Denen dat lid is van de staatskerk neemt jaarlijks met zo'n 0,6% af. Per 1 januari 2010 behoorde 80,9% van de Denen toe tot de Folkekirke, de gevestigde Evangelisch-Lutherse kerk. Dit was 0,6% minder dan een jaar eerder en 1,2% minder dan twee jaar eerder. Denemarken tips. In Kopenhagen was 65% van de bevolking lid van de Folkekirke.

Vier procent van de bevolking is moslim. Net zoals in Noorwegen, IJsland en Liechtenstein is er sprake van een staatskerk. In het buurland Zweden is de staatskerk in 2000 afgeschaft, wat leidde tot een forse afname (meer dan 10%) van het aantal leden van de Zweedse staatskerk. In dezelfde periode is de Deense staatskerk slechts 4% van haar leden kwijtgeraakt.

Er waren 270 gemeenten. Lokale en regionale overheden hadden een grote mate van autonomie, die reeds was gegarandeerd in de grondwet van 1849. Door de Denen wordt de lokale autonomie als een van de meest verregaande in de wereld beschouwd. Sinds 1 januari 2007 bestaat Denemarken uit 5 regio's (regioner) en 98 gemeenten.

Thuisland van de wereldberoemde Hans-Christian Andersen, met zijn geboortehuis in Odense. Het grootste eiland van Denemarken met de hoofdstad Kopenhagen. Een vakantie-eiland met kerkjes en stranden. Billund — de stad van de bekende Lego-blokken en Legoland Kolding — een oude historische stad met het grootste kasteel van Koldinghus en ook enkele interessante tuinen Vejle — bezoek de goed bewaarde mummie uit het ijzeren tijdperk, de Haraldskaer Vrouw, in de St.

Er zijn geen grenscontroles tussen landen die de Verdragen van Schengen ondertekend en geïmplementeerd hebben. Het gaat om de lidstaten van de Europese Unie (behalve Bulgarije, Cyprus, Ierland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk), IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland. Daarnaast is een visum dat uitgegeven is voor een lidstaat van de Schengenzone geldig voor alle lidstaten die de verdragen getekend en geïmplementeerd hebben.

Navigation

Home

Latest Posts

Reisbureaus, Boek je hier

Published Feb 25, 21
6 min read

Reisbureau Belgie, Boek ze hier

Published Feb 25, 21
6 min read

Reisorganisaties Belgie, Vindt hier

Published Feb 23, 21
6 min read